perjantai 20. helmikuuta 2015

Alkuesittelyt

Tervetuloa uuteen keppihevosaiheiseen blogiini!

Blogissani kerron keppihevosista, jotka tupsahtivat elämääni 2012 vappuna, eikä innostukseni ole vieläkään laantunut. Tällä hetkellä elämääni kuuluu pääasiassa kaksi keppihevosta: arabialainen täysiveritammani, Nova sekä hoitoponini, Herkku. Lisäksi omistan myös suokkitamman, nimeltä Liinu, mutta se toimii tällä hetkellä puskaponina ja seurahevosenani, jolle on hauska näperrellä varusteita. Liinu ei kuitenkaan esiinny blogissa kovinkaan usein, jos ollenkaan, mutta tamma sattuu vain olemaan minulle niin tärkeä.

IST Diamant à l'état brut ox, tutummin Nova, on kuten aikaisemmin sanoin, arabialainen täysiveritamma. Nova saapui minulle Iisan tallilta vuoden 2014 heinäkuun alussa. Alunperin olin suunnitellut teettäväni tammasta huippuhevosen, mutta sen herkän luonteen vuoksi suunnitelmat vähän jäivät jonnekin. Novalla kuitenkin kisataan esteillä tasolla 70-80 cm ja tamma onkin osoittautunut hyvin lahjakkaaksi oikealla ratsastajalla. Käytän myös tammaa virallisissa näyttelyissä. Kouluratsastuksessa emme Novan kanssa enää kisaa, sillä se stressaantuu liikaa eikä oikein haluaisi keskittyä, joten olen todennut paremmaksi unohtaa tammaparan kiusaamisen. Kotipuolessa kuitenkin menemme välillä ihan vain vaihtelun vuoksi sileällä.

Herra Herbertti, eli Herkku, on shetlanninponin ja amerikanponin risteytysori. Herkku on hoitoponini, jonka hoitamisen aloitin vasta vähän aikaa sitten, mutta olen jo aivan rakastunut kyseiseen karvaturriin. Herkku on luonteeltaan pilkettä silmäkulmassa omaava pukkikone, jonka hoitaminen on haasteellista sen vaativan ja kujeilevan luonteensa vuoksi. Herkku kuitenkin osaa olla nätistikin ja se rakastaa pitkiä, rauhallisia rapsuttelutuokioita. Lisäksi Herkku pitää esteistä ja osaava ratsastaja voi saada sen kulkemaan hyvinkin.

Aina tuntuu olevan edes yksi lukija, joka haluaa
tietää jotain itse blogin kirjoittajasta, joten ehkä minun pitäisi kirjoittaa muutama sananen myös itsestäni.

Olen siis Jolie, vuonna 2002 syntynyt keppihevosharrastaja. Keppihevosia olen harrastanut nyt noin kolme vuotta ja innostus tulee jatkumaan vielä pitkään. Harrastukseeni kuuluu treenaaminen, kisaaminen, valmentaminen ja Villaharjojen kuvittaminen sekä kuukauden keppihevonen -palstan pyörittäminen. Keppihevosten lisäksi harrastan oikeita hevosia, johon kuuluu pääasiassa ratsastus ja valjakkoajo. Oikeiden hevosten kanssa on nyt menossa viides vuosi. Muulla vapaa-ajallani soitan pianoa, piirrän/maalaan, luen kirjoja tai dataan. Lemmikkejä en omista, mutta jokin ei-häkkieläin olisi kiva, esim. kissa.

 Ensimmäinen postaus olisi nyt sitten tässä. Katsotaan, mitä seuraavalla kerralla olisikaan luvassa. Myös postausideoita saa esittää kommenteissa. Toteutan niitä mielelläni!

4 kommenttia:

  1. Liityin lukijaksi, sillä pitäähän minun vahtia, mitä täällä kirjoittelet minun pikku Herkustani.

    Kiva aloituspostaus!

    VastaaPoista

Asiallinen käytös kommentoidessasi, kiitos! :)